Úklid? Proč? Jďete na to jinak!

Taky patříte k těm, kteří nejsou blázni do úklidu? Všude – zvlášť na jaře – se objevují články, jak je úklid důležitý a proč. Člověk si říká, že by se teda do toho měl dát, ale je to takové přemáhání se. Nechce se, i když tušíte, že to je víc, než jen o samotný výsledek činnosti vytvoření si doma více místa, vyčištění prostoru.

Nemám teď úplně na mysli ten každodenní úklid, který prostě dělat musíme – jak říká jedna moje známá, abychom neshnili ve špíně. Jedná se mi o ten výživnější zážitek. Většina z nás to má zažité jako jarní a taky předvánoční úklid. Ale to opravdu hlavně o uklízení?

Uklízet se nám většinou nechce. Komu by se taky chtělo, když se dá dělat tolik záživnějších věcí, že 🙂

Tohle jsou přesně momenty, kdy se projevuje můj sklon k prokrastinaci. Když mě něco nebaví, odkládám to tak dlouho, dokud to opravdu nehoří. Jakmile s k tomu potom dostanu, o to větší “vopruz” to pak je. Nastřádala jsem si za tu dobu odkládání spoustu negativních myšlenek proč to nedělat, ale jelikož nakonec stejně musím, tak do toho jdu už s podvědomým odporem.

Takhle jsem to měla nastavené, co se týká větších úklidů, většinu života já. A teď vám prozradím tajemství, jak to udělat abyste se zrovna na tuhle činnost začali těšit.

Tady totiž nejde jen o to mít doma naklizeno. Je to proces transformace.

Ono to slovo ú-klid v sobě nese to sdělení o hludokém významu. Čeština je tak krásná! Jednoduše úklid je důležitý pro klid. Když si pořádně uklidíme, tak se taky my uklidníme. Je to tak jednoduché, že..

Ale to slovo pro naše potřeby musíme změnit, aby nedocházelo k vyvolávání negativních asociací, které máme ve spojistoti s úklidem hluboko pod kůží.

Taky vás rodiče nutili uklízet? Zažili jste si v rodině momenty, kdy jste, i přes svůj odpor, prostě museli – absurdní situace, kdy celá rodinka o krásném víkendovém dni “šůruje” barák? Já mám tyhle skvělé zážitky do dneška v živé paměti. Odtud pak pramení ta moje celoživotní nechuť k této činnosti.

Pojďme se podívat na uklízení jako takové jinak. Tady totiž nejde jen o to mít doma naklizeno. Je to proces transformace. Možná si řeknete, že dělám z komára velblouda. Ale on to opravdový velbloud je! A jak se mu dostat na hrb?

V tomto momentě si můžeme pomoci slovníkem Feng Shui (toto umění pomáhá na více úrovních, mrkněte sem, pokud potřebujete zlepšit něco ve svém životě). Vy totiž nebudete uklízet! U vás se bude jednat o rozproudění energie. Vy budete svou činností uvádět energii do pohybu a transformovat díky tomu svou mysl. A tak to opravdu je. Tak to funguje.

Pokud byste uvítali víc informací k samotnému procesu této činnosti, vyzkoušejte tohle. Nebo můžete navštívit blog mé kamarádky Evy, která se zabývá úklidem velmi detailně.

Ten pocit, který ono rozproudění způsobuje je hodně individuální, ale vždycky velmi velmi příjemný. Kombinace okamžitého uspokojení, hrdosti sám na sebe a uvolnění prostoru v mysli (jako důsledek uvolnění prostoru doma). No jak říkám, je to fajn. Já si dnes dopřávám tuto transformační terapii dobrovolně a ráda. Až jsem teď úplně dostala chuť jít si probrat skříně!

A ještě jeden tip: umění Feng Shui pro klidný spánek a podporu vztahu s partnerem. Sestavila jsem pro vás krátkého průvodce pro vaši ložnici. Zdarma si ho můžete stáhnout tady.

Share on facebook
Sdílet
0 0 Hlasovat
Hodnocení článku
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Energetický detox domova - Zuzana Věchtová
5 lety

[…] Úklid a očista, a to doslova. Otření prachu, všech povrchů, mytí oken a dveří vč. rámů a parapetů, vymetení pavučin a prachu i za nábytkem, topením, ve všech zákoutích a temných rozích prostoru. Vyleštění všech zrcadel – to je z energetického pohledu opravdu důležité! […]