Pozor na energetický průvan

Podívejte se na úvodní obrázek. Vypadá to, že se zde dobře spí? Já se ani nedivím, že se žena zřejmě celou noc převaluje a nakonec usne napříč postele. Vy byste chtěli spát v průvanu? Ta okna nad hlavou přesně takový “energetický průvan” způsobují.

V tomto článku se věnuji tomu, co z pohledu proudění energie a Feng Shui, způsobuje tento průvan.

Setkávám se s tím překvapivě často v interiérech. Postel má za hlavou okno nebo je umístěna hned vedle dveří. Hlava spícího člověka je tak na úrovni proudící energie a to nedovoluje tělu dokonalé uvolnění při spánku.

Lidé nejsou dlouhodobě odpočatí, může to v důsledku způsobovat až zdravotní potíže. Když okno není přímo na stěně za postelí, ale v šikmině nad hlavou, je to o malinko lepší varianta. Ale opravdu jen o malinko..

Takže jak by to mělo být správně?

Umístění postele je důležitější, než si možná myslíte.

  • Z pohledu energetiky tělo potřebuje při spánku za hlavou pevnou oporu, aby energie za hlavou neproudila a spící byl v klidové zóně.
  • V energetické průvanu, který vzniká mezi dveřmi a oknem se opravdu špatně spí. Snažíme se hlavu spícího umisťovat v co nejklidnějším prostoru ložnice.
  • Pod postelí by měl ideálně zůstat volný prostor. Úložné prostory nebo uskladněné věci pod postelí brání volnému proudění energie. To je v tomto případě žádoucí, protože netoužíme po tom “spát na odložených věcech” (vytváří to stagnující energii).

Tak jak jste na tom u vás doma? Spí se vám dobře nebo jste právě zjistili, co je potřeba změnit? Nespíte snad s oknem za hlavou? Zkuste udělat změnu!

Existují však i další aspekty nastavení proudění energie v ložnici. Pro detailnější informace si můžete stáhnout mou první eknihu. Průvodce pro vaši ložnici aneb 3 zlatá pravidla Feng Shui pro klidný spánek je vám k dispozici zdarma zde.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Share on facebook
Sdílet
0 0 Hlasovat
Hodnocení článku
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Energetický detox domova - Zuzana Věchtová
5 lety

[…] – kromě toho pravidelného několikrát denně udělejte taky častěji větší průvan otevřením všech oken (nebo i vchodových dveří). Ať vzduch […]