Žena nehezká a nehodná lásky aneb jak nás ovlivňují malá rozhodnutí

Když je člověk na dně (nebo si to aspoň myslí), mívá temné myšlenky. Je to nejčastěji způsobeno něčím zvnějšku. Nějakou situací, do které jsme se dostali a ta nás teď tlačí. Nevíme kudy z toho ven. Možná v tu chvíli váháš a nejsi si jistý co udělat. Nebo pak je tu další možnost – že víš přesně, co udělat, ale ani trochu se ti do toho nechce. Vyžadovalo by to totiž postavit se svému strachu.

Všechny okolnosti, které tě přivedly do tohoto momentu jsou výsledkem mnoha a mnoha událostí v minulosti. Jednotlivé malé okamžiky, kdy ses nějak rozhodoval – rozhodnutí o tom, co si zvolíš pro sebe v té chvíli, v tom konkrétním životním období. A mohly to být klidně i malé věci, jako co si vezmeš ráno na sebe. Fakt! nevěříš?

 

Příběh všedních dnů

Zkus si představit krásnou, vysokou a štíhlou ženu. Jenže ta žena se běžně zahaluje do neforemných hadříků, protože se snaží co nejmíň ukazovat křivky svého těla. Proč? Protože vnímá sama sebe jako nehezkou (a taky na nevědomé úrovni jako nehodnou lásky).

Tahle žena se jedno všední ráno opět rozhoduje, v jakém oblečení vyrazí do práce. Něco jí našeptává, že by ráda vyzkoušela tu sukni, kterou už má ve skříni půl roku a zatím neměla odvahu v ní vyrazit ven. Je totiž příliš barevná a mohla by upoutávat nežádanou pozornost.

Dívá se na ní, pozoruje barevné květinové vzory a cítí se dobře, líbí se jí moc. Jenže pak přijde pocit, že se to nehodí. Pro dnešek přece potřebuje ještě běhat po úřadech a příliš mnoho lidí by se na ní mohlo dívat. Nemá ráda ten pocit upřených očí, když někam vejde. A tak se zahalí do černého volného trika a šedých kalhot a s myšlenkou, že tedy sukni zkusí zase až zítra, vyráží do ulic.

Odpoledne na úřadě míjí spoustu lidí a všimne si jednoho sympatického muže. Líbí se jí na první pohled, z jeho očí vyzařuje laskavost. Trochu zpomalila krok, aby si ho mohla prohlédnout. Je vysoký, štíhlý, krátce střižené vlasy. Není to na první pohled krasavec, ale vyzařuje z něj jakési charisma. Už je skoro u něj. Myšlenka, která jí přichází do hlavy: jak by si takový muž mohl všimnout zrovna mě, určitě má doma krásnou ženu! A tak prochází pomalým krokem těsně kolem něj s pohledem upřeným do země. Ve chvíli, kdy ho míjí, ucítí vůni jeho parfému. Ještě nasaje do nosu plným nádechem tu příjemnou dřevitou vůni a pokračuje svou cestou. Ani se neohlédne.

A ten muž? Ani nezaregistroval, že tam je. Svou podvědomou taktikou šedé myšky byla dokonale neviditelná. Co by se ale mohlo stát, kdyby si ráno zvolila, že dnes nebude šedá myš, ale podpoří svou ženskost tou krásnou sukní?

Možná by kolem něj jen prošla, ale jelikož se cítí dobře sama v sobě, usměje se na něj. On by si jí všiml, možná jí i oslovil a kdo ví, nakonec bylo mohlo vzniknout něco krásného. Třeba.. Je to všechno jen teorie – tak trochu.

Ta žena – šedá myška – jsem byla v tomhle příběhu já. Moje staré já kdysi v minulosti, které se stydělo za svou jedinečnost. A co já vím kolik potencionálních lásek v době, kdy jsem lásku potřebovala, jsem tímhle způsobem minula? Ale život není román, že?

Já vím, já vím.. všechno přijde ve správný čas a všechno je tak, jak být má!

Tvůrcem svého života?

Proč ten příběh tedy píšu? Protože v každém okamžiku je tolik možností, co se může stát! Naším rozhodováním svůj život dokonale ovládáme. Protože sice jsou kolem nás věci, které neovlivníme, ale můžeme ovlivnit sami sebe a tím změnit strašně moc, vlastně všechno. Vypadá to jako malá, a ne zas tak důležitá záležitost. Ale ve skutečnosti je to velmi mocná věc – vědomý přístup k životu. Přesně v tomhle okamžiku totiž vytváříš svou budoucí realitu. Ještě si pořád nemyslíš, že jsi tvůrcem svého života? Můžeš jím být naprosto vědomě.

Pokud jsi v téhle chvíli zatoužil dělat některé věci jinak, tak, aby odrážely to, kým jsi, přinést do svého života více radosti a štěstí věř, že to je možné. Dnes už je tolik možností, které ti pomůžou, když sám nevíš jak na to..

Můžeš vyzkoušet a stáhnout si účinnou metodu tvoření svých každodenních šťastných momentů přímo tady:

[et_bloom_inline optin_id=optin_3]

Ještě zpátky k tomu rozhodování. Znáš taky ten pocit, kdy stojíš v obchodě, v ruce dvě věci a nemůžeš si vybrat, která je lepší? 🙂 A to je jedna z těch nejlehčích variant, kdy volíš pro sebe to lepší. Co třeba když dojde na jídlo nebo se posuň ještě o kus dál – na lidi, kteří tě obklopují!

Celkem nedávno jsem posílala lidem, kteří už tuhle mou e-knihu Rozhodnutí pro štěstí v minulosti stáhli malý dáreček – takového pomocníka pro rozhodování. Je to věc, která tě naučí rozpoznat, co si v danou chvíli zvolit, když váháš, takový vnitřní ukazatel. Nejde totiž to nic zvnějšku. Ty správné odpovědi jsou už v tobě, jen je potřeba vědět, jak se s nimi propojit.

Takže pokud si teď stáhneš Rozhodnutí pro štěstí a zajímalo by tě i jak na vědomé rozhodování ohledně těch každodenních dilemat, napiš mi. Pošlu ti ten dáreček taky.

Mou cestou je totiž inspirovat. Sama moc dobře vím, že je možné obrátit svůj život o 180 stupňů. Když ti něco nevyhovuje, tak je jen v tvé moci to změnit. Chci tě inspirovat k tomu, že prožívání pocitu štěstí, radosti a všeprostupující lásky bude tvůj přirozený stav. Život je krásný! 😊

PS: jestli jsi čekala článek hlavně o tom, jak překonat pocit, že nejsi krásná a nezasloužíš si lásku, tak nezoufej! Připravuju program pro ženy, který ti pomůže zazářit do světa. Protože každá jsme nádherná! Zkus zatím vydržet, už se na tom pracuje a sleduj můj FB profil, ať ti to neuteče 😉

Share on facebook
Sdílet
0 0 Hlasovat
Hodnocení článku
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Vnitřní neposeda - Zuzana Věchtová
4 lety

[…] usmála a řekla si – to je zas ta má neposedná opičí mysl. Hledá důvody proč to nejde a vidí to černě. Poděkovala jsem jí tedy s vědomím, že jde o snahu chránit mě před průšvihem a věnovala […]

Pozor, nákaza se šíří! :) - Zuzana Věchtová
4 lety

[…] není špatný ani dobrý, prostě je. Je jen na nás, jak budeme k situacím, které nám přicházejí, přistupovat, jak reagovat. To už víme, […]