Změň svůj prostor, změníš svůj život!

Umíte si představit, že si dáte doma na několik míst pár drobností a váš život se začne měnit před očima?

Nebo si představte, že stavíte nový dům a díky pár drobným zásahům, správnému natočení na pozemku a navržení interiéru bude život vaší rodiny v tomto domě harmonický a radostný!

Jde o umění Feng Shui a jde tu o mnohem víc, než si možná myslíte.

Díky opatřením, která navrhuji svým klientům v rozborech jejich domovů, dokážeme tvarovat a měnit energetické vlivy místa. Prostor ovlivňuje lidi, kteří se v něm nachází. S prostorem, kde trávíme čas jsme totiž na energetické úrovni propojeni.

Harmonie

Ve Feng Shui se zabýváme spoustou věcí, ale hlavní slovo, které to vše shrnuje je harmonie. Veškeré úsilí a snaha by měla vést k harmonii prostředí, ve kterém se nacházíme, protože jen tak nám v tomto prostředí bude příjemně na tělu i na duši.

Prostor, kde pobýváme nás může buď negativně ovlivňovat na mnoha různých úrovních nebo naopak dobíjet energií a podporovat člověka tak, jak o to usilujeme skrze umění Feng Shui.

Je to učení staré tisíce let a veškeré znalosti, se kterými pracuje vychází z poznání přírody, vesmíru a zákonitostí lidského života.

Jin a Jang jsou ve všem

Teoretický základ všech vědomostí nacházíme v učení taoismu a tradiční čínské metafyziky. Tyto znalosti jsou neskutečně obsáhlé, ale zároveň nám lidem dávají hluboký vnitřní smysl.

Základní teorií je učení o Jinu a Jangu. Dvou substancích, které jsou si vzájemně polaritou, a přitom nemohou existovat jedna bez druhé. Z této teorie dál vychází pojednání o pěti prvcích jako pěti fázích, ze kterých se vše skládá. Ty jsou pojmenovány: oheň, země, kov, voda a dřevo. A vzájemné ovlivňování těchto elementů mezi sebou a jejich harmonizace je jednou z hlavních disciplín učení Feng Shui.

Energie kolem nás

Naše přirozené já je v každém momentě v interakci s vnějšími vlivy, které nás všude obklopují. Bohužel, i kvůli našemu způsobu života odtrženého od přírody, tyto síly už často ani nevnímáme. Díky Feng Shui můžeme využít vše, co se nám v prostoru a čase nabízí pro podporu nejen nás samých, ale i konkrétních životních oblastí.

Pro spokojený a úspěšný život je také žádoucí, abychom jako lidé dokázali nahlédnout na věci v širším kontextu. Zkusme se oprostit se od svých naučených přesvědčení a názorů a uvažovat alespoň na chvíli i o jiných možnostech úhlu pohledu, než jaké máme zažité.

Náhledy z vyšší perspektivy

Například to, že každý z nás žijeme ve svém vlastním světě. Tenhle svět si vytváříme sami svými názory a přesvědčeními, tím čemu věříme.

Každý z nás má jiný stupeň senzibility, někdo vnímá energie kolem nás a jiný nemá citlivost ani k tomu, co se odehrává v jeho vlastním těle.

Každý člověk má naprosto odlišné vnímání skrze svých pět smyslů a každá bytost na Zemi tedy prožívá svět svým vlastním způsobem.

Dokonce i slova, která říkáme pochopí každý po svém, podle toho, jaký on sám je, jaké jsou jeho životní zkušenosti. Není tohle vědomí osvobozující?

Potom je možno uznat, že existuje jen jeden konsensus, na kterém se můžeme shodnout všichni, a tím jsou přírodní zákony. Existují mimo naši vůli a náš rozum, můžeme je jen akceptovat a snažit se pochopit velikost celého stvoření, která nás samotné tolik přesahuje.

Je moudré jít s nimi, a ne proti nim. Pokud se nám dostane možnosti využít je dokonce ve svůj prospěch, tak proč to neudělat?

Několik konkrétních tipů, jak na to nejen v oblasti spaní a ložnice najdete v e-knize, kterou jsem sepsala pro vás zdarma. Stáhnout si ji můžete tady:

[et_bloom_inline optin_id=optin_5]

Děkuji, že jste dočetli až sem, že se zajímáte o sebe, svou spokojenost a možnosti, jak ji podpořit. Vím, že hybatelem veškerých změn, které si přejeme musíme být my sami. Ale začít s cestou, která vede ke spokojenosti a štěstí lze z různých směrů – když to nejde zevnitř, zkus to zvnějšku 😉

Rozhýbejte energie kolem vás a uvidíte, co se začne dít, kam vás to povede…

Mějte se krásně, přátelé!

Share on facebook
Sdílet
0 0 Hlasovat
Hodnocení článku
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Energetický detox domova - Zuzana Věchtová
5 lety

[…] Tenhle článek ale není o stravě a těle, i když to s tímhle tématem také hodně souvisí. Jde o jednu z možností, jak získat více energie – o očistu prostoru z pohledu Feng Shui. […]

Spirituální kolaudace domu pro šťastný život rodiny - Zuzana Věchtová
4 lety

[…] to přítomnost něčeho, co nás všechny přesahuje. Nemám teď na mysli přímo Boha, ale prostě přírodní a vesmírné síly světa, ve kterém […]

Pozor, nákaza se šíří! :) - Zuzana Věchtová
4 lety

[…] všechny ty věci, které jsem dřív dělala sama jako meditace, vnímání energie krajiny a prostoru, energetická cvičení, duchovní akce […]

Jak být zdravou a zářivou ženou - Zuzana Věchtová
3 lety

[…] je to jen jedna polovina z celku. Aby mohla být nastolena rovnováha a harmonie chybí nám polarita Jin. Tedy zklidnění, zastavení, zahloubání, nicnedělání, […]

Očista, úleva, detox – Zuzana Agrea
2 lety

[…] boty, hračky, knihy, kytky, pracholapače atd. opravdu udělá hodně. V tom hovoří i Feng Shui jasně. Zároveň s tím můžeš i energeticky prostor očistit. O tom jsem psala v článku […]