Jak být zdravou a zářivou ženou

Jsme bytosti pocházející z přírody, nejsme od ní odděleni, i když si to můžeme při západním stylu života, myslet. Pokud budeme plynout s přírodou a jejími cykly bude se nám snáze žít. To znamená respektovat polarity: režim světlo-tma (den/noc), léto-zima, mužský-ženský princip (jang/jin), biologické hodiny, fáze života, ve které se nacházíme, tzn. maminka malých dětí po sobě nemůže chtít energeticky fungovat a vypadat jako studující dvacítka, i když se o to často snažíme.

Proč se chceme napasovat do rolí, které nám v tom kterém životním období nepřísluší? Podle mě za to může nedostatek sebelásky, respektu k sobě a tomu, co teď žiju, taky touha být lepší, než ostatní, abych za něco stála. Protože nevnímáme tu nesmírnou hodnotu sami v sebe.

Jin a Jang nejsou v rovnováze

Celkově to není jednoduché, když žijeme ve společnosti zaměřené na výkon, neustálý růst, dynamiku, prosperitu, dravost, akčnost, extroverzi, projevování se navenek… to jsou všechno kvality polarity Jang, mužského principu.

Ovšem je to jen jedna polovina z celku. Aby mohla být nastolena rovnováha a harmonie chybí nám polarita Jin. Tedy zklidnění, zastavení, zahloubání, nicnedělání, příjímání věcí tak, jak jsou, soucit a vcítění, laskavost, naslouchání, péče… Tyto kvality patří ženskému principu a my je v sobě máme. Jsme přirozeně jejich nositelkami. Jak se tedy vyrovnat s tím, že dnešní společnost tento princip příliš neoceňuje, není pro ni zajímavý, ale přitom tak potřebný?

Jsme to my, ženy, které přinášejí změnu tak nutnou pro tento svět. To my jsme ta část chybějící rovnováhy. Nechtějme přebírat mužské kvality a fungovat tímhle (jangovým) způsobem v mužském světě. To dřív nebo později povede k pocitu vyhoření, nenaplnění, plytkosti a postrádání smyslu života. Žena bytostně potřebuje být v plynutí, následovat energii podle své vlastní přirozenosti, bez tlaku a vyvíjení síly, bez hecování a soutěžení.

Jsme předurčené k tomu, abychom pečovali, léčili, hojili rány a přinášeli radost skrze své srdce plné lásky.

Je v pořádku, když to v tuhle chvíli tak necítíš. Můžeš si s tou myšlenkou zatím v duchu pohrát.

Vyzkoušej si kreativní imaginaci

Zavři oči a představ si, jak by ses cítila, kdybys byla královnou své rodiny.

Tvůj muž tě naprosto zbožňuje a nosí tě na rukou, jsi pro něj smyslnou Bohyní a rovnocennou partnerkou. Tvé děti tě bezmezně milují, protože cítí, že ty je celým srdcem miluješ přesně takové, jaké jsou a nepotřebuješ je nijak měnit. Tvé srdce je tak plné lásky, že pro tebe naprosto přirozené dávat ji a opečovávat jí svou rodinu.

Tvoříš to, co ti dělá radost – ať je to chutný zdravý oběd nebo třeba dechberoucí obraz. Jsi zakotvená uvnitř sebe, víš co chceš, kam patříš a směřuješ. Máš v sobě obrovskou vděčnost za všechny zkušenosti, které tě dovedly až sem a víš, že je o tebe v každém okamžiku postaráno.

Neděláš si starosti, bereš život jako hru, hraješ si v lehkosti a ten proces si každý moment užíváš. Máš radost z maličkých každodenních věcí, která dosycuje tvou duši a vyzařuje z tebe jasnost srdce jako magnet na dary a hojnost života.

Tak co, jaké by to pro tebe bylo? Myslíš, že to je nemožné? Že si to nezasloužíš, že nejsi dost dobrá?

A co když se staneš dostatečně dobrou sama pro sebe? Co když si rozvzpomeneš na to, kým skutečně jsi, jaké jsou tvé neuvěřitelné dary a potenciál a dáš svou nekonečnou lásku nejdřív sobě?

Zázraky se dějí. Když se dokážeš milovat taková, jaká jsi, se všemi slabostmi, zraněními i chybami, může se všechno proměnit. Ale první ty. Tam to vše začíná.

zvu tě na cestu za zářivou radostí a zdravím

Ženo nádherná a láskyplná, vydej se na cestu k sobě. Už je čas… <3

Zvu tě na některý z workshopů Zdravá a zářivá žena (nejbližší bude 25.10.2020), které tvořím pro vás, jež jste se rozhodli převzít svůj život a zdraví do vlastních rukou. Nikdo jiný tě nezná tak, jak ty sama sebe. Nikdo jiný ti nedokáže lépe pomoci, než ty sama sobě. Pojď aktivovat svou sebeléčebnou schopnost, dozvědět se, jak je to se zdravou stravou, pohybem a vnitřním nastavením, které ti pomůže konečně autenticky zářit do světa.

Buď tou, kterou jsi skutečně přišla být, následuj svou duši...

Share on facebook
Sdílet
0 0 Hlasovat
Hodnocení článku
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře