Samhain v kovidovém roce – vše staré a nefunkční musí definitivně pryč!

Už je čas opustit to, co nefunguje a přejít k tomu, co nás volá, co nám samotným i společně dává sílu. To vnímám jako poselství letošního svátku Samhain – tedy kelského svátku mrtvých, který dobou oslav odpovídá našim Dušičkám.

Je to čas přechodu, proměny, opouštění a čištění. Jak mi to připadá příznačné vzhledem k situaci s kovidem tohoto roku. Jako by vše v této době, co se dlouhodobě hrnulo před námi a bylo vytěsněno, žádalo svou dávku pozornosti ve stylu teď anebo nikdy!

Jsme právě v bodě, kdy vše jakoby “praská” a věřím, že to nejhorší, co do společenské situace a míru strachu jednotlivců máme už za sebou. Teď nastává, to období, ke kterému se celý říjen schylovalo a ve stavu vakua jsme byli vystavováni nejrůznějším vnějším i vnitřním tlakům.

Máme na vybranou – můžeme se postavit k výzvě vědomě a přetransformovat to, co je třeba, nebo se pomalu a plíživě dál propadat.

Čas na rituál

Za sebe tedy doporučuji najít v sobě sílu, začít být k sobě upřímní a, i přes možná bolestnou změnu, začít vytvářet věci jinak. A to každý sám za sebe, protože cesta ke změně společnosti vede přes změnu vědomí jednotlivců.

Udělejme si u příležitosti Samhainu rituál, kdy se budeme očišťovat od energií, které nás tahnou dolů, necháme spálit v ohni vše staré a nefunkční. Také se ladit na to, co chceme vytvářet. Konkrétně si představujte, jaký život vedete a jakým jste člověkem za rok, za pět let, za deset let. Jak se v tom cítíte, buďte co nejvíc konkrétní. Prožijte si tuhle představu jako by se už nyní odehrávala v přítomnosti.

Co rozhodně bude dobré udělat je pak si tuto vizi zapsat. Co nejdetailněji. Pocit, který z toho zůstane v nás si uchováme co nejdéle. A zapsaná slova můžete vložit pod polštář a nechat je působit v době spánku. Úplně to pusťme pak z hlavy, proces byl započat.

Udržuj si následně vysokou vibraci i cvičením Čchi-kungu. Skvělá práce! 😉

Zuzana Věchtová
Share on facebook
Sdílet
0 0 Hlasovat
Hodnocení článku
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Admin
Rostislav
3 lety

Super!